След като през октомври на тази година Себастиан Льоб проведе тестове с изцяло новата състезателна хибридна кола Ford Puma Rally1 на M-Sport, английският специалист в областта на разработката на рали автомобили обяви официално, че Льоб се присъединява към екипа и ще се завърне в Световния рали шампионат на Международната автомобилна федерация FIA.

Завръщането на Льоб ще се състои по време на дебютното за Ford Puma Rally1 състезание- рали Монте Карло, което ще се проведе през следващия месец.

"Хубаво е да се работи с M-Sport, който е много професионален екип и такъв, който знае да прави добри автомобили", коментира Льоб. "Радостен съм да работа с M-Sport в момента, след като в началото на моята кариера се борех срещу Ford, но винаги съм познавал Малкълм (Малкълм Уилсон, управляващ директор на M-Sport) като много ангажиран в отбора и страстта си към ралитата, винаги сме имали добри отношения. Наистина съм развълнуван за Монте Карло, това е вълнуващо предизвикателство".

"Когато тествах колата, бях впечатлен от това колко добре е балансирана и колко е мощна като хибрид, наистина ми хареса", допълва Льоб. Назад