Само няколко седмици след като анонсира втрещяващият си проект за разработката на най-скъпата 100% електрическа кола в света, Джон Хенеси, основател на американската тунинг компания Hennessey, ни представя още едно любопитно видео, но този път по темата Коледа и максимална скорост на движение.

Самото видео е посветено на интересна тематична и странична от основната дейност на компанията инициатива на Hennessey, а именно максимална скорост надвижение с коледна елха на тавана.

Постижението от 183 мили в час (около 293 км/ч), регистрирано с Audi RS6 (доработено до 800 конски сили), само по себе си е интересно, като подобрява предишното най-добро регистрирано от Джон Хенеси с около 2 мили в час.

По интересното в случая обаче е разликата в регистрираната максимална скорост на движение с и без коледното дърво на тавана- 183 мили в час срещу 205 мили в час (около 329 км/ч).

От Hennessey споделят, че страничният високоскоростен експеримент е бил вмъкнат в графика на тестовата програма на екстремиста Venom F5, който се намира във финална фаза с изпитания за максимална скорост. Следващата стъпка в развитието на проекта на американската компания, която предстои да бъде направена в началото на следващата година, ще бъде опит за регистрирането на скорост от над 300 мили в час.