Бившия шампион на Bellator и бивш претендент за титлата в лека категория на UFC Майкъл Чандлър очаква втора битка с Джъстин Гейджи. Двамата се биха миналия месец и си спретнаха страхотна война. Чандлър даде всичко от себе си в Ню Йорк, но въпреки това загуби с решение.

Срещата им беше избрана за битка на вечерта и им донесе бонуси. Майкъл навлезе в серия от 2 поредни загуби и има още много път да извърви, докато пак стигне до шанс за титлата. Той дебютира в UFC през януари с нокаут над Дан Хукър в първия рунд.

Това му заслужи шанс за титлата и Чандлър се би за нея с Чарлз Оливейра през май. Майкъл успя да нарани сериозно Оливейра в първия рунд, но във втория загуби с нокаут. Така той е с рекорд 3-3 в последните си 6 битки в клетката.

В интервю за медиите в САЩ Чандлър реши да поговори за Гейджи и каза:

Наслаждавах се на това, което правих с Джъстин Гейджи. Това беше първият път в кариерата ми, в който когато реферът ме хвана за ръката, не ме интересуваше кой в крайна сметка ще бъде обявен за победител.

Обичам живота си и се гордея, че тази битка се превърна в част от кариерата ми. Разбира се, повечето от зрителите останаха възхитени от нашата битка.

Няма съмнение, че биха искали да видят още една моя битка с Гейджи. Възможно е Джъстин и аз да се бием за титлата в категорията в края на 2022 година.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове