Музеят на Porsche промени постоянната си експозиция. Сега пътуването във времето през историята на компанията започва с историческо електрическо превозно средство. Това, което вижда в началото, когато посетителят е стигнал до последното стъпало на ескалатора, е най-старият оцелял автомобил, върху който е работил Фердинанд Порше - Egger-Lohner C.2 от 1898 г.

Защото историята на Porsche започва електрически. Увлечението на Фердинанд Порше по електричеството стига до електромобилността. Преди 123 години машината с управление на предната ос и електродвигател в задната част на карета Lohner се търкаля за първи път по улиците на Виена. Съвременната история на Porsche показана в музея е обвързана с тази начална точка и свързва миналото с настоящето.

Стартът на новата изложба дава на гостите преглед на етапите на развитие през времето. Благодарение на редизайна на пролога, изживяването на посетителите ще бъде по-разнообразно още от самото начало на обиколката. Цифрово-аналоговите постановки се редуват с образователно забавление и повече интерактивност в периода от Фердинанд до Фери Порше - от 1875 до 1949 г.

Гостите ги очаква районът на основателя на компанията Фердинанд Порше с експонатите Lohner Porsche "Semper Vivus" и пожарната кола Austro Daimler "Motorpritze". От друга страна районът на Фери Порше е посветен на производствената база в Гмюнд в Каринтия. Там малки и големи могат да се любуват, наред с други неща, на Type 360 "Cisitalia" и 356 "No. 1" Roadster, първият спортен автомобил с името Porsche от 1948 г. и 356/2 Gmünd Coupe. Н