Този уикенд Дъстин Порие ще се опита да спечели най-голямото отличие в кариерата си. Диаманта излиза срещу Чарлз Оливейра за титлата в лека категория. Двамата са главна битка на събитието UFC 269, което ще се проведе в Лас Вегас.

Годината беше страхотна за Порие, който два пъти победи Конър Макгрегър и вече е осигурен финансово за цял живот. Дъстин признава това и твърди, че титлата ще бъде черешката на тортата в неговата кариера.

Порие е с рекорд 28-6-1 в ММА и е в серия от 3 поредни победи. Само Хабиб Нурмагомедов успя да го победи в последните му 10 битки в UFC. В интервю преди битката Дъстин сподели, че има 25 минути до вечността:

Това ще бъдат 25 минити до вечността. Ако Оливейра се предава в трудните моменти, тогава ще видим дали е така. Не мога да разчитам на това. Ще видим. Той показа твърдост в последната си битка срещу Чандлър. Оливейра пострада, почти загуби, но се върна и нокаутира Чандлър.

Последната ти битка е тази, от която се вълнувам и той показа шампионска твърдост. Ако стана световен шампион в събота вечер, тогава съм постигнал всичко в този спорт. Всичко, което съм се заел да направя. Осигурих финансово семейството си, в добро положение сме. Другите бизнеси извън ММА продължават.

Трябва да отметна и това квадратче. Това е завинаги. Имам 25 минути, за да направя живота справедлив. Това са 25 минути за вечността. 25 минути до вечността. Това не могат да ти го отнемат. Веднъж шампион, винаги шампион. Това е много важно за мен и жена ми. Титлата ще затвърди всичко.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове