Балкан -2 записа пета поредна победа от началото на сезона в ББЛ А група. В среща, изиграна в зала "Триадица“ в София, тимът надви шампиона в регион Запад през миналия сезон Спортист Своге със 78:70. Ключова се оказа силната първа четвърт, в която съставът от Ботевград натрупа разлика и не я изпусна до последно.

След тази среща Балкан -2 е с баланс 6-4, докато загубата бе трета за днешния му съперник от девет кръга.

"Зелените“ взеха инициативата в самото начало с доминация във всички фази на играта. Те отбелязаха шест тройки само за първата четвърт, имаха сериозно предимство в подкошието и в комбинация с по-малкото си грешки, след десет минути игра водеха с 31:9. Вторият период бе доста по-равностоен, като баскетболистите на Мирослав Ралчев поддържаха солиден аванс и на почивката се оттеглиха при 54:34 в своя полза.

След паузата резултатността спадна значително. Играта обаче продължи да върви кош за кош, а преди последната част тимът от Ботевград бе напред с 68:48. Отборът на Емил Горанов не се отказа и след серия от 13-2 на старта на заключителната четвърт върна интригата в мача. Балканци обаче не допуснаха пълен обрат и удържаха водачеството си до последно.

Те отбелязаха общо 11 тройки в мача, докато Спортист бе точен едва при един от своите 25 опита от тази зона и то в самия край.

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за победителите с 22 точки (6 тройки). С 14 точки е Илиян Пищиков, а по 12 имат Денислав Вутев (12 борби) и Михаил Гавазаов.

За съперника игралият без смяна Джими Хънт записа 27 точки и 8 асистенции. Иван Тилев направи дабъл-дабъл от 19 точки и 14 борби, а Симеон Ценов е с 18 точки и 9 борби.