Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази голямото си задоволство от разгромната победа със 7:0 в снощния домакински двубой срещу Лийдс.

"Мачът беше добър. Атмосферата на стадиона беше феноменална. Той беше пълен, а когато това стане, играчите го усещат. Много благодаря на всички тях за представянето им днес, което беше удоволствие. Знам колко добри са Лийдс. Това, което правят, е уникално и са най-добрите в него. Но темпото и търпението, с които играхме, бяха достатъчни, за да победим. Изиграхме наистина добър мач. През миналия сезон загубихме пет точки срещу Лийдс със същия състав с изключение на Джак Грийлиш.

Нуждаем се от Кевин Де Бройне. Той е тук от шест години. Това, което той е направил за мен, е невероятно. Лека-полека той ще се завърне. Беше му трудно в началото на сезона и загуби ритъм заради COVID-19. Дано сега да продължи с намирането на ритъм, защото имаме нужда от него. Бернардо Силва имаше мускулни проблеми. Не става въпрос за контузия, но той не се чувстваше комфортно. Затова не искахме да рискуваме при 3:0 и го сменихме“, коментира Гуардиола след мача.