Треньорът на Ботев Враца бе много доволен след успеха над Берое

Старши треньорът на Ботев Враца Дани Моралес бе много щастлив след победата на Ботев Враца с 1:0 над Берое в мач от 18-ия кръг на българския шампионат, която беше първа за тима от 6 август насам.

"Олекна малко, но нещата си продължават, но имаме още много работа. Имахме доста добри моменти срещу силен съперник. Показахме, че можем да играем футбол, дори да сме млади и неопитни. Оставихме си душата на терена, което е важно. Поздравявавм отбора ни за победата, поздравявам Берое за добрата игра. Сега ни чака труден мач с Локо Пловдив и ще ни трябва почивка“, каза Моралес минути след края на мача.

Той разкри и как работи с играчите, за да ги убеди да продължават да вярват, че ще излязат от трудното положение: "Преди да стана треньор, бях на тяхното място и знам как се чувстват играчите. Знам, че ако от щаба вкарваме още напрежение, няма да е добро. Всичко е в убеждаването на играчите, да ги убедим, че могат. Поздравявам момчетата, щабът и ръководството, които ни подкрепят. Аз имам рожден ден на 6-и и те ме поздравиха с победа“.

Моралес коментира играта в защита на своя тим, като използва Йоан Бауренски като централен защитник: "Когато играем в защита не става въпрос само за защитниците. Защитата ни започва от Бабунски и стига до Краси. Срещу опитния Камбуров е трудно, но Йоан Бауренски е добро момче и може да чете играта. Не е нужно само да гониш топката, а да четеш играта и да предвиждаш какво ще се случи“.

"Дано този път някой друг, а не Краси Костов, да вземе шампанското за играч на мача“, завърши треньорът на Ботев Враца.