Легендата Тайсън Фюри предупреди, че ще съди Би Би Си, ако Британската телевизионна корпорация го включат в листата за наградата "Спортист на годината" в Обединеното кралство. През 2015 година Фюри победи Владимир Кличко по точки и по този начин го лиши от световните титли.

През същата година беше създадена петиция за отстраняването му от наградите на Би Би Си поради хомофобски и сексистки коментари. Тогава Фюри остана в листата и зае последното четвърто място.

През 2020 година Фюри инструктира адвокатите си да премахнат името му от листата на Би Би Си с номинираните за наградата. Очаква се той отново да влезе в листата им тази година, но не иска и е готов да ги съди. Ето какво сподели Фюри по темата в интервю за Telegraph

Това не означава нищо за мен, не ми трябва и не искам. Те ще се срещнат с моите адвокати, ако ме включат в листата им. Дайте наградата на някой, който има нужда от нея. Аз не нямам нужда от награда.

Не ме интересува. Трябваше да спечеля тази награда вече три пъти. Имам жена и деца. Това е всичко, от което се нуждая. Ще съдя Би Би Си, ако ме включат.

Би Би Си ще обявят своята листа с атлетите за престижната награда следващата седмица. Тенис звездата Ема Радукану е фаворит за победа.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове