Днес ще се изиграят втората серия мачове от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига.

В група "А" предстои ключов двубой между лидерите Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Победителят в този мач е сигурен осминафиналист. Равенството също може да класира и двата тима, стига Брюж да не спечели другия мач в групата срещу РБ Лайпциг.

В група "В" вече имаме знаем победителя и това е Ливърпул. В битката за втората позиция предимството е на страната на Порто, който може още днес да стане осминафиналист, ако победи на "Анфийлд", а в другия мач Атлетико Мадрид загуби от Милан.

В група "С" също имаме един класирал се напред отбор и това е Аякс. Спортинг (Лисабон) и Борусия (Дортмунд) излизат в пряк сблъсък за второто място. Германците със сигурност се класират напред, ако спечелят в Португалия.

В група "D" е най-заплетено. Три отбора са с доста изравнени шансове в битката за първите две места. Решителният мач ще бъде в Молдова, където Шериф посреща Реал Мадрид. Ако Шериф спечели, а Интер загуби от Шахтьор, Шериф дори се класира за осминафиналите.

"Белият балет" обаче излиза за мъст, още повече, че с победа тази вечер, те си гарантират продължаване на елиминациите. Интер също посяга към следващата фаза. "Нерадзурите" ще се класират, ако победят Шахтьор и Шериф не спечели срещу Реал.