Карлос Сайнц официално удължи своя договор с отбора на Ферари и ще остане в Маранело поне до края на 2024 година.

Испанецът се присъедини към "Черните кончета“ в началото на 2021 година и още в първия си сезон във Ферари записа своята най-силна кампания. В нея той завърши пети в класирането при пилотите и спечели общо четири подиума, включително второто място от Гран При на Монако. Освен това той спечели точки в 20 от общо 22-те състезания, които се проведоха миналата година, като единствено в Португалия и Франция финишира 11-и.

Неговата серия от поредния завършвания, която започна на "Нюрбургринг“ през 2020 бе прекъсната в Австралия преди две седмици, когато той отпадна след пилотска грешка във втория тур. Преди това Сайнц завърши втори и трети в първите два старта за годината в Бахрейн и Саудитска Арабия.

"Щастлив съм, че поднових договора си с Ферари. Винаги съм казвал, че няма по-добър отбор във Формула 1 и след повече от година с него мога само да потвърдя, че очакванията ми бяха надскочени. Да облека този състезателен екип и да представлявам този отбор е огромна чест за мен и нямам търпение да продължим нашето съвместно пътешествие.

"Първият ми сезон в Маранело бе солиден и конструктивен, всички напреднахме заедно и резултатите от това се виждат от началото на този сезон. Чувствам се уверен и мотивиран след това преподписване, което показва какво доверие има Ферари в мен. Когато се присъединих към Ферари през 2021 нашата цел бе да се върнем към победния път и да се борим за титлите при пилотите и конструкторите. F1-75 е бърза кола, която ни позволява да преследваме тези цели“, каза испанецът по повод новия си договор.

Подписването на новото споразумение между Ферари и Сайнц идва след няколко месеца на преговори, които в последните дни стигнаха до известен застой. Причина за него бе желанието на Скудерията договорът да е с продължителност от 1+1 години, докато Сайнц искаше двугодишно споразумение.