Днес от 15:15 часа е срещата между Локомотив (Пловдив) и Берое от плейофа за 7-о/10-о място. Мачът на "Лаута" се очертава като доста ключов в битката за седмата позиция, която дава право за участие на бараж за Лигата на конференциите. Един срещу друг застават именно двата отбора с най-големи амбиции и най-добри шансове да завършат седми.

Преди изиграването на днешния мач съперниците са залепени един до друг в класирането. Локо е 7-и, а Берое е 8-и, но и двата отбора са с по 35 точки в актива си. Така че победата днес ще е с двойна цена, а може да бъде полезна и в психологическо отношение и да даде допълнително самочувствие на спечелилия отбор.

Това ще бъде втори мач за Александър Томаш начело на Локомотив. Както е известно, той наскоро пое отбора след раздялата с Александър Тунчев. Интересното е, че Томаш дълго време бе начело именно на Берое и познава доста добре обстановката и играчите в тима.

В редовния сезон двата тима си размениха по една победа. През есента Берое спечели с 1:0 на свой терен, а след това през пролетта Локо се наложи с 2:0 в Пловдив.