Moto Expo 2022 завърши успешно. След две години пауза любителите на мотоциклетите отново се срещнаха с най-големите новости в двуколесната индустрия на родна земя. Всичко това стана, след като две години подред Moto Expo бе отменяно заради пандемията от Covid-19. Е, сега мотошоуто се състоя без проблем и мотолюбители, и мотовносители са доволни.

Moto Expo 2022 е важно събитие за развитието на мотоциклетизма в България. Придвижването на две колела става все по-популярно, особено в градовете. Множат се и мотоциклетистите, които предприемат дълги туристически пътувания.

През изложението в зала Асикс Арена преминаха близо 9000 посетители. Това е малко по-малко от преди две години, когато през щандовете на изложението - за първи път в Асикс Арена, преминаха над 10 000 зрители. Най-вероятно съвпадението с празниците – Лазаровден и Цветница, както и предстоящия Великден, предложи на много фенове и други забавления.

Затова пък вносителите на мотоциклети, скутери, мотопеди, ATV-та, UTV-та и други моторни и електрически возила, предложиха изключителни новости. За първи път на мотоизложението у нас видяхме 6 нови марки машини. От тях три екологични – изцяло с електрическо задвижване. Общо по щандовете имаше 208 експоната, от които половината бяха продадени. По точно само по време на петте дни – от 15 до 19 април бяха реализирани 102 машини. Това е около 10 процента от общата продажба за 2021 г. В тази бройка не влизат предварителните договори за последващи сделки.

Вчера, в последния ден на Moto Expo 2022 бяха изтеглени и наградите за посетителите, осигурени от фирмите - вносителки на мотоциклети. За посетителите участваха с попълване на анкетна карта и за първи път с "втори мотошанс“ – онлайн участие.

Зад урната застанаха две малки дечица – Катя и Персиян, които изтеглиха печелившите. Тегленето на печалбите бе под надзора на комисия в състав: Десислава Панева – председател и членове Виктор Георгиев, Моника Ерменкова, Димитър Пашев, Явор Йосифов и Надя Григорова.

Наградите:

Виктор Йорданов печели блуза и чадър от GasGas

Иван Ангелов – бутилка за вода, спортен сак и плажна кърпа от Honda

Боян Димитров – раница за пътуване с мотоциклет от Зундерт Екстрийм

Даниел Кръстев – суичър от Triumph Motorcycles

Станимир Робев – раница от Harley-Davidson

Ана Василева – тест райд от Zero

Красимир Маджарски – тест райд от Piaggio

Десислава Крумова – раница от Suzuki

Орлин Денев – мотоспорт яке от BMW

Таня Стефанова – шапка от Aprilia

Красимир Замфиров – книга "100 години Moto Guzzi“ за история на марката

Борислав Асенов – тениска на Vespa

Анелия Манолова – каска Tucano Urbano от Peugeot

Янко Янков – водоустойчива раница с USB от Silence

Росен Пенков – наколенки от Мотоакцент

*Източник: Moto Expo 2022