Тайсън Фюри и Дилиън Уайт застанаха лице в лице преди голямата битка този уикенд. Това се случи по време на пресконференцията преди срещата. Този уикенд на стадион "Уембли" ще станем свидетели на шампионската среща между Фюри и Уайт.

Taйсън залага своята титла в тежка категория на WBC срещу Уайт, който е временен шампион. Организаторите на битката очакват 94 000 зрители да бъдат на стадион "Уембли". Ако всички билети бъдат разпродадени, тогава това ще бъде рекорд за посещаемост на боксов мач в 21 век.

Рекорд беше записан през 2017 година, когато 88 000 души видяха на живо битката между британеца Антъни Джошуа и украинеца Владимир Кличко. Фюри ще прибера 32,8 милиона долара от този мач, а Уайт ще вземе 8,2 милиона долара.

Тайсън е с рекорд 31-0-1 в бокса и освен титлата, ще брани и своя непобеден статут. За последно той победи Дионтей Уайлдър с нокаут през октомври 2021 година. Фюри е спечелил 22 от срещите си с нокаут и се закани, че ще нокаутира и Уайт.

Дилиън от своя страна е с рекорд 28-2 в бокса и идва след победа над Александър Поветкин. Уайт го нокаутира в края на март 2021 година и отмъсти за загубата, която Поветкин му нанесе с нокаут няколко месеца по-рано.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове