Политехника е последният отбор, който се класира за плейофите в ББЛ А група през този сезон. Баскетболистите на Янко Янчев надвиха днес един от преките си конкуренти Локомотив София, а в комбинация с победата на Хебър срещу другия претендент за осмото място на Запад Енигма Фойерверк, вече няма как да бъдат изместени от тази позиция кръг преди края.

Победата на Хебър на практика даде възможност на Политехника да реши всичко още тази вечер, като тимът не сбърка срещу Локомотив София и спечели със 105:94. Двата тима изиграха изключително резултатен двубой още от самото начало, като след десет минути игра играчите на Янко Янчев водеха с 30:20. Те поддържаха двуцифрена преднина и през втория период, а на почивката се оттеглиха при 56:44 в своя полза. Авансът им достигна 20 точки след паузата, а преди заключителната четвърт водеха с 85:70. Локомотив не се отказа и в оставащото време успя да стопи пасива си едва до 6 точки, но не и да стигне до пълен обрат.

В основата на успеха бе Ивайло Константинов, който записа трипъл-дабъл от 25 точки, 12 борби и 14 асистенции. Близо до такъв бе и Стефан Георгиев със своите 24 точки, 17 борби и 7 асистенции. Йордан Кирилов завърши с 23 точки и 7 борби, а Боби Петров има 14 точки. За съперника най-резултатен с 27 бе Иван Павлов, а по 24 вкараха Георги Кучков и Георги Цеков.