Четирима българи достигнаха до битки за златните медали на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се провежда в зала "София“. Любослав Методиев, Тони Илиев, Георги Стоянов и Кирил Борисов ще боксират за титли в своите категории в четвъртък, след като днес постигнаха впечатляващи победи. С бронз пък се поздрави Румяна Александрова (57 кг), която отстъпи на полуфиналите на латвийката Лаура Яковлева.

Любослав Методиев постави началото на отличната серия за нашите таланти. Националът ни в категория до 54 килограма неутрализира съпротивата на Петар Арсовски (Северна Македония). Той показа страхотен усет към играта и с много точни и премерени удари контрираше всеки опит на съперника да наложи каквото и да е надмощие. Методиев взе категорично първите два рунда, след което завърши със завидно самочувствие и увереност мача. В четвъртък следобед Любослав ще се изправи срещу Оуен Китли (Англия) за златния медал.

В категория до 60 килограма Тони Илиев преодоля съпротивата на корав грък. Той трябваше да даде максимума, за да победи Стефанос Ойконому. Българинът имаше значително по-висок съперник срещу себе си, което направи задачата му сложна, но не и невъзможна. С много умели и технични действия Тони скоростно скъсяваше дистанцията и нанасяше точни попадения, за да се поздрави със заслужен успех с 4-1 гласа. В четвъртък националът ни ще срещне Ерик Израелян (Армения).

Кирил Борисов от своя страна "взриви“ публиката в зала "София“. В категория над 92 килограма той се класира по зрелищен начин за финала, след като отказа в края на първия рунд съперника си от Молдова Николай Бурдиуя. Мачът започна равностойно, като двамата се дебнеха за пробойни в защитата. Българинът имаше леки колебания в началото, но постепенно набра скорост и завърши впечатляващо рунда, вкарвайки тежък удар в слънчевия сплит на противника. Молдовецът нямаше сили да продължи и съдията заслужено прекрати срещата. Така Борисов се изстреля на финалите утре, където ще срещне Енрико Итаума (Англия).

Последната победа дойде от ръкавиците на Георги Стоянов. Пред бурните аплодисменти на феновете в зала "София“ талантът ни се класира за битката за златото при 86-килограмовите. Той изигра много силен мач срещу турчина Огюджан Тюрк и напълно заслужено постигна победа с 5:0 съдийски гласа. Стоянов се раздаде до последния гонг и хвърли всичките си усилия, за да елиминира коравия си противник. Утре той ще срещне Паоло Карузо (Италия) за златния медал.