С променливо време и много емоции започна първия турнир от веригата JGolf. Първият от трите турнира, планирани за тази година се проведе от от 15 до 17 април на игрището Правец Голф Клуб.

Победител в турнира при мъжете с резултат +4 стана Денис Стайков. След него с резултат +7 се класираха Христо Янакиев и Александър Абрашев, които си поделиха второто място. На трето място завърши Димитър Савов. Петицата допълниха Кристиан Цветанов и Йордан Янакиев съответно с резултати +19 и +22.

При дамите с най-добър резултат и съответно с победа завърши Виктория Георгиева с постижение +21. На второто място с резултат +28 завършиха сръбкинята Лара Тодорович и българката Виктория Пеловска. Трета в класирането остана Ивана Симеонова. Вая Георгиева и Соня Демирева завършиха на четвърто и пето място в класирането.

Турнирът бе квалификационен за играчите до 16г от националния отбор и Йордан Янакиев и Виктория Георгиева ще представят България на The Open - Junior. най стария и престижен турнир в света

Втория турнир от веригата ще се проведе от 23 до 26 юни отново на голф игрището в Правец. Организаторите са предвидили третия турнир да се проведе от 4 до 7 септември. Втория и третия кръг се очакват да бъдат със засилено международно участие.