Дарън Тил вярва, че Хамзат Чимаев може да нокаутира Колби Ковингтън.

В последната година Тил и Чимаев станаха неразделни. Двамата тренират и живеят заедно. По-рано този месец Чимаев записа най-голямата победа в кариерата си. Той успя да победи Гилбърт Бърнс във Флорида и влезе в топ 3 на полусредна категория.

Разбира се, Тил беше в ъгъла на Чимаев и го подкрепяше. Почти сигурно Хамзат ще направи същото за Дарън, когато той се завърне. Сега не спира да се говори, че в следващата си битка чеченската звезда ще се бие с Колби Ковингтън.

Такава битка ще излъчи претендент за титлата на Камару Усман. Букмейкърите смятат, че Ковингтън е лек фаворит в срещата. Дарън смята, че това не е така и вижда много предимства за своя човек в такава битка.

В интервю за Submission Radio, Тил коментира бой между Чимаев и Ковингтън. Ето какво е мнението на Дарън:

"Бих искал да видя Чимаев да се бие с Колби в битка от 5 рунда. Това е най-доброто нещо и за двамата. Мисля, че Хамзат може да го нокаутира. Не мисля, че Колби е усещал сила като тази на Хамзат.

Промених малко мнението си, защото Колби е добър боец, но просто не виждам с кого се е бил. Не виждам срещу кой боец се е бил, който да е на върха в момента. Да, той се би срещу Усман, но срещу кой друг ?

Чимаев има много сила и предимства пред Ковингтън. Колби е феноменален боец, но не виждам как ще бие Чимаев. Искам да се бият, за да може след това да подготвя Хазмат за Камару Усман.

Знам какво има Чимаев като умения и какво има вътре в себе си. В битката с Бърнс, той видя какво е да те удрят и да дадеш всичко от себе си за победата. Такива битки те променят като мъж и боец.

Казах му, че точно от това имаше нужда. Това е може би най-добрият резултат, който можеше да има, защото сега ще тренира още по-усилено и ще се вслушва повече в стратегията на треньорите си."

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове