"Смятам, че отборът на Балкан абсолютно заслужено ни победи. Честитя им победата и Купата, естествено – много млади, изключително голямо желание и добре подготвени тактически.

Изпуснахме мача в третата част. Не ни достигнаха сили. В по-къса ротация сме, а повечето ни играчи са на възраст, която е преклонна за спорт, който е на по-високо ниво. Смятам, че се получи един изключително добър турнир. Дадохме всичко от себе си. Няма как да сме недоволни от това, което направихме и да не отдадем заслуженото на отбора на Балкан. Поздравявам ги с победата, заслужена е.

В плейофите отиваме да играем и да се забавляваме. В първия мач победихме. Предстои ни нов мач, който да ни изстреля по-нагоре в битката за по-предно класиране. Смятам, че ако сме здрави всички, ще се получат още хубави мачове. Дай, Боже, да гледаме такъв добър баскетбол като на този турнир.

Проектът чисто организационно е такъв, че няколко момчета се събрахме. Както се казва – дайте да дадем. Включихме няколко момчета от юношите старша възраст, които да понатрупат игрово време и опит, да почувстват малко тежестта на мачове с по-сериозни физически противници, не толкова тактически и баскетболно. Смятам, че с това успяхме. На Андон Вачев и Йоан Христов им предстои тази година да станат професионалисти и да играят в НБЛ. Вече са им предложени договори за новия сезон. Оттук нататък на тях им предстои професионална кариера. По-скоро няма да ги гледаме следващата година в аматьорската лига. Смятам, че има достатъчно момчета в Ямбол, които обичат и са играли баскетбол, и ще имаме отбор, който да се представя добре. Това ни е желанието, а какво ще се получи, ще видим след няколко месеца, като приключи този шампионат.“