Григор Димитров започва днес участието си на ATР 500 турнира в Барселона (Исп) с награден фонд 2 661 825 евро. Най-добрият български тенисист е поставен под номер 14 в схемата и като такъв почиваше на старта. Негов съперник във втория кръг ще бъде 30-годишният аржентинец Федерико Кория, който в първия кръг отстрани американеца Маркос Хирон с 6:2, 3:6, 6:1 след два часа игра.

Мачът между двамата е четвърти в програмата за деня на на корт “Ян Кодеш", която се открива в 12:00 часа с двубоя между Франсис Тиафо и Юго Делиен. След това са срещите Лойд Харис – Алберт Рамос-Виньолас и Николоз Басилашвили – Хауме Мунар и едва след тях на корта ще излязат Димитров и Кория около 18:00 часа.

Димитров и заемащият 52-а позиция в ранглистата Федерико Кория досега не са се срещали в официален мач до момента.

При успех срещу аржентинския тенисист Григор Димитров може да срещне водача в основната схема Стефанос Циципас. Гъркът също стартира директно от втория кръг и ще играе с Иля Ивашка, който отстрани Педро Мартинес с 6:4, 7:6(4).

Най-доброто представяне на Григор в Барселона досега е четвъртфинала му през 2018 година, в който той загуби с 3:6, 6:7(4) от испанеца Пабло Кареньо Буста.