Най-малките атлети в България ще се състезават в първото издание на турнира по лека атлетика Darko Team Baby Cup. Надпреварата е за деца на възраст от 4 до 13 години и ще се проведе на стадион "Васил Левски“ на 30 април 2022 година, събота.

Състезанието ще бъде съчетание между лека атлетика и упражнения от програмата "Детска Атлетика" на световната федерация.

Участниците ще проведат обща загрявка с осата Дарко с музика и упражнения, а след това ще се състезават на 50 метра или 60 метра, според възрастовата им група.

Осата Дарко е талисман на софийската школа Darko Team, а до момента заявка за участие са подали повече над 100 деца от цяла България.

Всички атлети ще получат стартови номера и сертификат за участие, а най-бързите във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали и подаръци от компанията за спортни стоки – Декатлон.

Състезанието е част от дългосрочната мисия на Дарко Тим да популяризира леката атлетика сред подрастващите. Клубът е сред водещите в София като се грижи за подготовката на близо 200 деца на четири бази в столицата.