Светкавица записа убедителна победа на старта на участието си в плейофите на регион Изток в ББЛ А група. На свой терен днес тимът се наложи над Ънстопабъл, който бе изцяло в български състав в този двубой, с 92:78.

Припомняме, че по регламент първите два отбора в редовния сезон – Шумен -2 и ИУ, се класират директно за полуфиналите, а останалите четири играят помежду си за запълване и на останалите места в Топ 4. Другата двойка е Шоутайм – Шабла, където варненският тим също поведе в серията.

Предстои да бъдат определени дати и за вторите мачове от своеобразните четвъртфинали.

Двубоят днес стартира сравнително равностойно, но постепенно домакините започнаха да трупат аванс и след десет минути игра водеха с 26:17. Те отбелязаха 8 тройки само за две части, в резултат на което разликата в тяхна полза достигна и 24 точки. Ънстопабъл изпускаше много, включително и от фаула, но завърши силно полувремето и намали за 37:52.

След паузата Светкавица поддържаше аванс от 15-20 точки, а преди последната четвърт бе напред със 74:54. Гостите успяха да намалят стопят пасива си до 10 в оставащото време, но разликата бе твърде голяма, за да търсят нещо повече в мача.

Димитър Янчев бе най-резултатен за победителите с 26 точки. Елизар Кръстев вкара 22, с 14 и 7 асистенции е Александър Янчев.

За състава от Добрич по 15 точки реализираха Константин Тодоров (7 борби) и Симеон Симеонов. Близо до трипъл-дабъл бе Иван Иванов с 14 точки, 17 борби и 8 асистенции, а Петър Демирев се отчете с 13 точки.