Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 4:0 на своя стадион "Анфийлд" в отложена среща от 30-ия кръг на английската Висша лига. Домакините излязоха напред в резултата още в петата минута, в която колумбийското крило Луис Диас даде аванс на Ливърпул.

В седмата минута феновете се изправиха и започнаха на ръкопляскат в подкрепа на звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, който не игра в мача заради смъртта на едното от двете си новородени деца.

В 22-ата минута Мохамед Салах бе точен за 2:0. Садио Мане реализира третото попадение за Ливърпул в 68-ата, а Салах вкара втория си гол в 85-ата минута. С това отличилият се с две попадения и асистенция голмайстор оформи и крайния резултат.

Ливърпул временно се изкачи на първо място в класирането на Висшата лига, събирайки 76 точки. Шампионът Манчестър Сити вече е втори със 74, но и с мач по-малко. Манчестър Юнайтед е шести с 54 точки, колкото има и петият Арсенал, но с два мача по-малко. Юнайтед понесе тежък удар по надеждите си да финишира сезона в "Топ 4".