Nissan се ангажира по-плътно със световния шампионат на ABB FIA Formula E и поема състезателния отбор e.dams. Става дума за дългогодишния партньор от Льо Ман, Франция, отговорен за дейностите на марката във всички електрически състезателни серии. С участието си във Формула E Nissan подчертава дългосрочния си ангажимент към електрификация и устойчивост, което също е част от визията на компанията "Nissan Ambition 2030".

В Nissan e.dams Formula E Team, Nissan и e.dams имат пратньорство в изцяло електрическия шампионат от 2018 г. насам. Поемането на състезателния отбор е логичната стъпка, с която японският автомобилен производител поема пълен контрол върху своя проект за Формула Е. Nissan ще участва и в така наречената ера "Gen3“, която включва сезони от девет състезания (2022/23) и дванадесет в (2025/26).

Смяната на собствеността и новата управленска структура влизат в сила незабавно. Томазо Волпе, генерален мениджър на Nissan във Формула Е, също става и стане новият управляващ директор на e.dams.

"Това са вълнуващи времена за Nissan, както и за нашите фенове и клиенти по целия свят“ - каза главният оперативен директор на Nissan (COO) Ашвани Гупта - “ Придобиването на екипа на e.dams не само потвърждава дългосрочния ни ангажимент към формула E, но също и към света на моторния спорт като цяло."

Nissan участва в Световния шампионат за електрически формули, за да донесе вълнението и забавлението на надпреварата с електрическите превозни средства с нулеви местни емисии на глобалната и разнообразна публика. До 2050 г. японският производител на автомобили се стреми към неутралност на CO2 във всичките си бизнес операции и през целия жизнен цикъл на своите продукти.

До началото на 2030-те всички нови превозни средства на компанията, предлагани на ключови пазари като Европа трябва да бъдат електрифицирани. Разработването на серийни превозни средства се възползва от трансфера на знания и технологии натрупани на състезателната писта на Формула Е към пътните превозни средства на компанията.