Отборът на Монтана Волей стартира по успешен начин своята полуфинална плейофна серия в мъжкия ни елит, след като в първи двубой се наложи с 3-1 (20-25, 18-25, 25-23, 24-26) над отбора на Нефтохимик 2010 Бургас. Състезателите на Даниел Пеев показаха по-добра игра в някои ключови моменти, и с 52 атаки (на 50 за Нефтохимик), и девет аса (на шест) и осем блокади (на шест) надделяха.

Домакините от Нефтохимик стартираха малко по-уверено в първия гейм, повеждайки с 11-7. Монтана обаче бързо реагира и завърза играта при 13-13, а след това зае лидерска позиция (18-16 в тяхна полза) и въпреки че бургазлии бяха близо в резултата, гостите не допуснаха обрат в гейма, отваряйки мача в своя полза.

Вдъхновени от доброто си представяне, състезателите на Монтана започнаха по-добре във втория гейм (6-2), затруднявайки противника със силен сервис. Без проблеми, гостите продължиха да диктуват ритъма на игра (15-8, 20-12), затваряйки сета при 25-18.

Завързана беше играта в третата част, но моментна загуба на концентрацията в третата част доведе до повече грешки от страна на монтанчани, а Нефтохимик не изпусна възможността, връщайки се обратно в мача за 1-2.

Въпреки че бяха в ролята на догонващи в през целия четвърти гейм, състезателите на Пеев успяха да покажат здрави нерви, докато от другата страна на мрежата, непредизвикани грешки костваха на бургазлии успешен четвърти гейм.

Така, Монтана Волей води с 1-0 в полуфиналната серия, като се играе до три победи от пет мача.