Отборите на Славия и ЦСКА се изправят днес от 19:00 часа в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. "Червените“ ще бъдат за втори пореден мач без треньора си Стойчо Младенов, който изтърпява наказание от три срещи, след като беше изгонен при победата с 1:0 над Берое.

ЦСКА е действащ носител на трофея, но се намира в състояние на криза. Воденият от Стойчо Младенов тим е отбелязал само един гол в последните си пет мача, а в последните си две гостувания от първенството записа загуби с по 0:2 от пловдивските Ботев и Локомотив. В лагера на ЦСКА има напрежение и от Славия ще се опитат да се възползват, като вземат аванс преди реванша на 21 април.

Двубоят съвпада с 65-ия рожден ден на треньора Стойчо Младенов, който за четвърти път в кариерата си ще посрещне празника край тъчлинията. Статистиката сочи, че в досегашните три пъти той претърпява две загуби. Последният му такъв мач е от 2017 година, когато на рождения си ден начело на казахстанския Кайсар (Кизилорда), Стойчо Младенов губи с 0:1 от Ордабаси.

В другия полуфинал утре по същото време ще играят Лудогорец и Левски.