Днес на игрището Правец Голф Клуб веригата JGolf championship стартира втората си година. Веригата турнири ще бъде част от WAGR (World Amateur Golf Ranking), a участващите ранкирани състезатели, ще имат възможност да трупат точки за световната ранглиста.

Първия от трите турнира, започва днес и ще бъде с продължителност до неделя. В първото издание, участие ще вземе и целия национален по голф на България. В него ще бъде излъчен и българският участник до 16 годишна възраст в 150-то издание на The Open Junior Championship, който ще се проведе през юли тази година.

В JGolf championship, ще могат да вземат участие играчи от всички възрасти. С тази промяна организаторите на шампионата целят развитието на високо спортно майсторство в българския голф.

Официални партньори на надпреварата са българският производител на велосипеди DRAG, който ще подари велосипед на стойност близо 2000 лева на първият участник, който направи hole-in-one на емблематичната 8-а дупка на игрището Правец Голф Клуб.

Единствения в света производител на 100% био енергийни гелове MelliGEL, ще даде сили на състезателитe в JGOLF Championship през 2022г. Освен това, ще има и награди за победителите в генералното класиране при мъжете и жените.

Втория турнир от веригата ще се проведе от 23 до 26 юни отново на голф игрището в Правец. Организаторите са предвидили третия турнир да се проведе от 4 до 7 септември. Втория и третия кръг се очакват да бъдат със засилено международно участие.