Айнтрахт сътвори голямата сензация на 1/4-финалите в Лига Европа! Германският тим победи с 3:2 големия фаворит в турнира Барселона насред "Камп Ноу" и така с общ резултат 4:3 от двата мача си осигури място в следващата фаза, като в същото време отново уби мечтата на каталунците за успех в единствения турнир, който все още никога досега не са печелили в историята си.

Филип Костич вкара два от головете за гостите в 4-ата минута от дузпа и в 67-ата минута. Другото попадение бе на Рафаел Боре в 36-ата минута. Испанците изиграха един от най-слабите си мачове през този сезон и заслужено се сбогуват с надпреварата. Чак в края те показаха истинското си лице и успяха да върнат два гола в добавеното време чрез Серхио Бускетс в 91-ата и Мемфис Депай в 101-ата минута от дузпа, но нямаха време, за да направят нещо повече.

Играчите на Айнтрахт празнуваха с десетките хиляди привърженици, които бяха дошли да ги подкрепят в този мач. Германският тим продължава на полуфинала, където ще има за съперник тима на Уест Хем, който елиминира Лион след 3:0 на реванша във Франция.