Манчестър Сити се класира за полуфиналите на Шампионската лига след драматичен реванш срещу Атлетико Мадрид. Двубоят в испанската столица завърши без голове, но "гражданите" продължиха напред заради успеха с 1:0 преди седмица на своя стадион и в следващия кръг ще се изправят срещу Реал Мадрид.

Мачът на стадион "Уанда Метрополитано" в никакъв случай не беше скучен. Атлетико игра предпазливо до почивката, но през второто полувреме притисна гостите и тимът на Гуардиола се огъна. Положения пред Едерсон не липсваха, но гол във вратата на Сити така и не падна.

В края на редовното време се стигна до грозни сцени, предизвикани от сблъсък между Фелипе и Фоудън край тъчлинията. Разправиите продължиха няколко минути, а съдията Зийберт показа втори жълт картон на бразилеца и го изгони. Най-деен в мелето беше Стефан Савич, но той получи само жълт картон.

Германецът даде допълнителни 9 минути, в които вдигна още няколко картона. Мадридчани дадоха абсолютно всичко от себе си и натикаха Ман Сити в наказателното му поле. В заключитлените секунди се стигна до стопроцентова възможност Атлетико да изравни и да прати мача в продължения, но Едерсон се намеси с крак и спаси "гражданите".