Бенфика направи престижно равенство (3:3) на “Анфийлд", но отпадна от Ливърпул на четвъртфиналите в Шампионската лига. Старши треньорът на португалския гранд Нелсон Верисимо даде висока оцена на отбора както за двубоя срещу мърсисайдци, така и като цяло в турнира.

“Знаехме колко трудна задача е да елиминираме един от най-добрите отбори в света. Получи се прекрасна европейска вечер срещу великолепен тим. Разбира се, съжаляваме за това, че не победихме, но се представихме на високо ниво. Всички фенове на Бенфика трябва да са доволни от това, което направихме в турнира. Бяхме в много трудна група, а след това срещнахме Аякс и Ливърпул. Мисля, че се доказахме", сподели Верисимо.

Нападателят на лисабонските “орли" Дарвин Нунес също смята, че отборът е играл достойно срещу Ливърпул. Уругвайският национал реализира един от головете за Бенфика.

“Показахме, че сме качествен тим. Оставихме всичко на терена. Равенството не е достатъчно, за да продължим напред, но отпадаме с високо вдигнати глави. Малко отбори могат да вкарат три гола на “Анфийлд". Раздадохме се на 100%", каза Нунес.