Спортист Своге победи Политехника с 94:82 в зала "Сейнт Джордж“ в София. С това столичният тим продължава битката за плейофите и последното осмо място в редовния сезон, като е с победа пред конкурентите си за него – Локомотив София и Енигма Фойерверк, именно срещу които ще са и последните два мача на тима.

Баскетболистите на Емил Горанов имаха леко предимство през първата част, а след десет минути игра резултатът отново бе равен – 21:21. Те дръпнаха с 8 точки през втория период, но силен финал на полувремето на Политехника намали преднината им само на 1 – 38:37. След паузата защитата отстъпи място на резултатния баскетбол. Спортист започна много силно полувремето и натрупа двуцифрена преднина за първи път в срещата, но за пореден път в края на частта столичният тим намали, този път за 61:68. Авансът на отбора от Своге достигна 15 точки в заключителния период и въпреки опитите на съперника за обрат, удържа водачеството си до последно.

Цялата стартова петица за Спортист завърши с двуцифрен точков актив. Най-резултатни с по 23 точки бяха Петър Загоров (9 борби) и Иван Ценов (8 борби, 7 асистенции). За състава на Янко Янчев Ивайло Константинов също реализира 23 точки, като направи и 7 асистенции. Стефан Георгиев се отчете с 16 точки.