Голямото събитие в света на спорта през тази година е Световното първенство по футбол в Катар, съобщиха организаторите. Необичайна дестинация и още по-необичайно време за провеждане на форума. Но въпреки че до старта на Мондиала остават цели 7 месеца, от Sesame реагираха бързо и почти веднага след жребия на сайта вече има куп опции за залози. Шампионатът тази година ще се проведе от 21 ноември до 18 декември, като в Катар ще видим 32 отбора, разпределени в 8 групи по четири тима.

Пет от тях се открояват като фаворити за трофея още от сега. Най-големи изглеждат шансове на Бразилия, които са оценени на близо 5.60. Селесао имат пет световни титли и два загубени финала, като за последни триумфираха през 2002 г. През 2014 Бразилия загуби от Германия с 1:7 на полуфиналите, а след това се провали на четвъртфиналите през 2018 и отпадна след 1:2 от Белгия.

Ще защити ли Франция титлата от 2018 г.?

След Бразилия се нареждат Англия и Франция с еднакъв коефициент за краен триумф – 6.60. Британците имат една единствена титла в историята си, докато “петлите" спечелиха два пъти Мондиала. На последното световно Англия отпадна на полуфиналите след 1:2 от Хърватия. Французите пък ще опитат да защитят титлата си, която спечелиха след 4:2 именно над Хърватия. Шансовете на Испания са оценяват на 9.00, тези на Аржентина на 10.00, а четирикратните световни шампиони от Германия – 12.00.

Интересни опции и коефициенти имат в секцията за голмайстор на турнира. Хари Кейн да спечели голмайсторския приз - този дългосрочен залог в Sesame се изплаща при 7.60, ако прогнозата се направи повече от половин година преди форума. Шансове на Килиан Мбапе са оценени на 8.60. Следват Кристиано Роналдо с 13, Ромелу Лукаки и Карим Бензема с по 14 към 1.

Кой ще спечели групата?

Жребият беше изтеглен, преди да станат ясни последните 3 финалиста в турнира. Естествено, Sesame ди дава шанс да познаете кой ще е първенец във всяка една група. В група А Нидерландия е фаворит за първото място с 1.40, като е в компанията на Сенегал (5.40), Еквадор (7.00) и Катар (15.00). С 1.40 е и Аржентина в група C, където са още Полша, Мексико и Саудитска Арабия.

Интересно ще бъде и в група F. Там Белгия (1.52) и Хърватия (3.25) изглеждат фаворити, като ще премерят сили с Мароко (11.00) и Канада (17.00). Сходни коефициенти откриваме и група G. Бразилия изглежда като логичен избор за номер 1 групата с близо 1.44. Швейцария (5.40), Сърбия (6.40) и Камерун (13.00) няма да се дадат без бой. В група H може да се доверите на Португалия, чийто шансове за първо място са оценени на 1.65. Уругвай може да обърка сметките, като има 3.00, а Гана и Република Корея са по-скоро аутсайдери с по 12.00.

Супер коефициенти има в секцията "Кога ще отпадне". Там може да посочите фаза, до която според вас ще стигне даден отбор. Къде ще отпаднат Аржентина, Бразилия,или Германия, ще има ли изненада в някои от групите. Всички тези опции са достъпни в секцията посветена на Световното първенство в Катар.

От Sesame oбещават още интересни предложения и оферти, така че проверявайте редовно възможностите с наближаване на Мондиала. Промени в коефициентите със сигурност ще има, но по-смелите вече могат да правят прогнози. А дългосрочните залози винаги носят по-висока възвръщаемост.