Днес в 20:00 часа отборите на Царско село и Пирин (Благоевград) слагат край на редовния сезон в efbet Лига с последния мач от последния 26-и кръг. Това се оказа изключително ключов двубой за "Орлетата", които вече знаят какво им е нужно, за да могат още днес да си гарантират оставането в елита, а това е задължителна победа. За домакините мачът е без особено значение, но се очаква да играят за честта си и да дадат възможно най-голям отпор на своя съперник.

Пирин пристига в София с огромна амбиция за победа, която ще им гарантира не само оставането в елита, но и шанс за участие в Европа, през плейофа от 7 до 10 място.

Царско село е абсолютният аутсайдер както в този мач, така и в първенството като цяло. "Царете" имат едва 2 победи през кампанията до момента и са се запътили към втория ешелон. През пролетта обаче тимът записа два доста престижни резултата, като измъкна равенства с лидерите в класирането ЦСКА - София (0:0) и Лудогорец (1:1).

Домакините нямат кадрови проблеми и ще могат да излязат с най-доброто днес. За гостите единственият голям отсъстващ е контузеният Светослав Дяков.