Адидас показа за пръв път официалната топка за Световното първенство по футбол 2022 в Катар - Al Rihla. Това е 14-ата поредна топка, която Адидас създава за Световната купа на ФИФА. Тя е проектирана да поддържа все по-високите скорости на играта и се движи по-бързо от всяка друга топка, създавана за Световна купа досега.

Проектирана с помощта на данни от проучвания в лабораториите на adidas, Al Rihla осигурява най-високо ниво на точност на терена. Това се дължи отчасти на новата форма на панела и текстурите по повърхността. Създадена с грижа за околната среда, Al Rihla е първата топка за Световната купа, произведена само с мастила и лепила на водна основа.

В превод от арабски Al Rihla означава "пътешествие" или “дневник на пътешествието". Дизайнът й е вдъхновен от характерните за Катар лодки доу, както и от цветовете на катарския флаг. Лансирането на топката на пазара ще отбележи началото на пътуването ѝ из 10 ключови града по целия свят.

Започвайки пътуването си от Катар, Al Rihla ще бъде представена от някои от най-великите играчи на Световната купа - Касияс и Кака, както и от емблематични футболисти като Фара Джефри и Нуф Ал Анзи. Към тях на терена ще се присъединят футболистки от Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Египет, както и млади таланти от академията Aspire.

Al Rihla ще дебютира по време на събитието, след което ще бъде дарена на Challenge F.C., първият в историята шампион на женската футболна лига в Саудитска Арабия. Топката ще бъде символ на отбора в Рияд, който в момента няма постоянно съоръжение за тренировки.