Нефтохимик записа победа във втория полуфинален сблъсък в Ефбет Супер Волей срещу Монтана Волей. Бургазлии спечелиха с 3-1, след като отстъпиха в първия гейм с 13-25. В следващите три сета обаче състезателите на Николай Желязков показаха по-добра игра и с 25-21, 25-22, 25-23.

По-добрата игра на блокада (14 на 6) от страна на Нефтохимик се оказа ключова за крайната победа. Монтанчани показаха по-добра игра в атака (58 на 47), но това не им помогна за по-добър развой.

Следващият двубой между двата тима е на 15.04, като домакини ще са състезателите от Северозапада.

Вдъхновени от вчерашната си победа, Монтана започнаха по-добре в двубоя. Тимът, воден от Даниел Пеев, откри резултата при 3-0 след успешна атаки на Димитър Калчев. Монтанчани продължиха да диктуват ритъма на игра (20-11) и без проблеми отвориха мача в своя полза при 25-13.

Двата тима се сбориха в началото на втория гейм (8-7), но успешни атаки на Юлиус Фиркал направиха разликата при 11-8. Бургазлии продължиха да контролират ритъма на игра, но с Максимилиан Талер на сервис, гостите успяха да се доближат. Състезателите на Николай Желязков показаха здрави нерви и изравниха след 25-21.

След оспорвана битка в третия гейм, и размяна на лидерската позиция, Нефтохимик успя да надделее, като Николай Учиков сложи точка на спора за 25-22.

И двата тима показаха воля за победа в последния гейм, но отново бургазлии показаха здрави нерви точно в края - с атака на Учикове и блок на Николай Николов за 25-23.