Лудогорец загуби с 2:3 от Левски в първия полуфинален мач от турнира за Купата на България. Кирил Десподов в 10-ата минута и Пиерос Сотириу в 90-ата от дузпа бяха точни за “орлите", докато Драган Михайлович в 52-ата, Билал Бари в 58-ата и тийнейджърът Марин Петков в 101-ата минута от дузпа се разписаха за гостите.

18-годишният Петков подлуди над 1 800 фенове на 26-кратните шампиони в сектора зад вратата. Секунди по-късно дойде последният съдийски сигнал и стана страхотно меле. Игор Пластун получи червен картон, Мъри Стоилов полудя, като не можеха да го укротят нито от щаба на Левски, нито от ръководството на “орлите". Специалистът също получи червен картон. Преди това Антон Недялков и Хосе Кордоба бяха изгонени в 80-ата минута за втори жълти картони. Домакините са на дни от рекордната си 11-та поредна титла на България, но мечтаят за първи дубъл от 2014 година.

Треньорът Левски Станимир Стоилов "хвърли бомбата“ и анонсира след победата над Лудогорец, че напуска "сините". Пред част от репортерите авфектираният специалист заяви, че е време да си тръгне и от българския футбол.