Сензацията Бодьо/Глимт не спира да изненадва с великолепното си представяне в Лигата на конференциите. Норвежкият тим победи с 2:1 Рома в първи мач от 1/4-финалите на турнира и вече мечтае за нещо голямо. Скандинавците направиха обрат, а в герой се превърна Хюго Ветлесен с попадението си с глава в 89-ата минута. По този начин Бодьо/Глимт нанесе още един шамар на "джалоросите", след като преди няколко месеца ги съкруши с 6:1 в групите на надпреварата.

За Рома беше въпрос на чест да си отмъсти за погрома през октомври. "Вълците" не успяха да го направят на "Олимпико" в ответния двубой от груповата фаза и с мъка стигнаха до 2:2. Убедил се в класата на съперника, Моуриньо този път заложи на почти оптимален състав.

След паметните двубои с Рома през есента, Бодьо/Глимт защити титлата си в Норвегия, а в директните елиминации отстрани последователно Селтик и АЗ Алкмаар. Въпреки че продаде някои от най-добрите си футболисти, тимът на Киетил Кнудсен намери добри техни заместници и продължава да държи впечатляващо ниво.

Сега Рома ще трябва да обръща нещата в своя полза на "Олимпико" следващата седмица. Преди това отборът на Моуриньо има наглед лесно домакинство на Салернитана в Серия "А".