В последния кръг от редовния сезон в efbet Лига един срещу друг излизат Локомотив (Пловдив) и ЦСКА - София. И двата отбора не се представят добре след зимната пауза. “Червените" изостанаха на 9 точки от Лудогорец и на практика се простиха с шансовете си за титлата. Тимът беше в серия от 3 мача без отбелязан гол, но преди седмица се наложи с 1:0 над Берое и поне временно напрежението на “Армията" поспадна.

Ситуацията в Локомотив е още по-сложна. “Смърфовете" получиха общо 9 гола от Арда (Кърджали) и ЦСКА 1948, което доведе до оставката на старши треньора Александър Тунчев. За поста се спрягат няколко имена, но президентът Христо Крушарски още не е взел окончателно решение. Днес тимът ще бъде воден от клубната легенда Христо Колев-Бащата.

Пловдивчани не успяха да влязат в "Топ 6", а вече отпаднаха и за Купата на България след загуба именно от ЦСКА. Сега целта пред отбора е седмото място. Локомотив е само на точка зад Берое и се нуждае от положителен резултат днес, за да влезе със самочувствие в плейофите.

През първия полусезон Локомотив (Пд) победи ЦСКА с 3:1 на “Българска армия" след хеттрик на Георги Минчев. Това беше и най-силният мач на “смърфовете" през сезона. “Червените" си отмъстиха преди малко повече от месец, когато спечелиха с 2:0 в осминафинал за националната купа.

“Червените" ще бъдат водени от Анатоли Нанков заради наказанието на Стойчо Младенов.