Новият турнир на УЕФА Лига на конференциите навлиза в решителна фаза. Тази вечер ще се играят първите четвъртфинални двубои, като програмата ще бъде открита от Фейенорд и Славия (Прага) от 19:45 часа. От 22:00 часа са мачовете Лестър - ПеСеВе Айндховен, Бодьо/Глимт - Рома и Марсилия - ПАОК.

Безспорно най-голям интерес предизвиква двубоят между Бодьо/Глимт и Рома. Двата тима играха и в груповата фаза, като норвежкият тим нанесе унизителна загуба с 6:1 на римляните. Бодьо/Глимт ще излезе с доста променен състав спрямо този от груповата фаза, но това не означава, че задачата пред Рома ще е по-лесна.

Треньорът на “вълците" Жозе Моуриньо този път ще заложи на най-доброто, с което разполага, а няма да разчита на резерви, както при загубата с 1:6. Съперник на победителя в тази двойка ще бъде Лестър или ПеСеВе Айндховен.

Другият нидерландски представител в турнира - Фейенорд, посреща Славия (Прага). Двата тима играха и в груповата фаза, като холандците постигнаха успех с 2:1 у дома и направиха равенство 2:2 в Прага. Победителят в този двубой ще се изправи срещу Марсилия или ПАОК.