Волейболистките от националния отбор на България ще играят срещу Тайланд в първия и откриващ мач в тазгодишната Лига на нациите при жените. Срещата е на 31 май от 15:30 часа българско време.

Момичетата на новия селекционер Лоренцо Мичели, които заеха мястото на Русия в Лигата заради военния конфликт с Украйна, ще стартират участието си в най-комерсиалната волейболна надпревара на турнира в Група 2 от Уикенд 1 на Лигата в Анкара (Турция). Останалите им съперници в турската столица ще бъдат Нидерландия, бронзовия олимпийски медалист Сърбия и домакините от Турция.

След това България ще играе на турнира в Група 4 от Уикенд 2 в Кесон Сити (Филипините). Там съперници на българските "лъвици" ще бъдат последователно олимпийския шампион САЩ, Япония, Канада и Белгия.

България ще бъде домакин на турнира в Група 6 от последния трети уикенд на Лигата на Нациите, който първоначално също беше даден на Русия. В зала "Арена Армеец" в София България ще премери сили срещу Доминиканската република на 29 юни (сряда). Следват срещи с Полша на 1 юли (петък), с Италия на 2 юли (събота) и Бразилия на 3 юли (неделя). Всички двубои на българския тим ще бъдат с начален час 20,00.