Тази вечер е първият двубой между Бенфика и Ливърпул от 1/4-финалите в Шампионската лига. Двата тима излизат един срещу друг на стадион "Луш" в Лисабон в 22:00 часа българско време.

Гостите са в ролята на фаворит и по-големите очаквания са към тях. Макар вече правилото за голове на чужд терен да не съществува, винаги е хубаво да постигнеш победа като гост, която дава самочувствие и увереност преди реванша и поставя съперника в доста трудна ситуация. Точно такава е и задачата пред възпитаниците на Юрген Клоп, но домакините въобще не са за подценяване.

Бенфика си заслужи мястото на 1/4-финала, побеждавайки доста сериозен отбор като Аякс. Интересното е, че първата среща в Лисабон завърши 2:2, но "Орлите" спечелиха в реванша в Нидерландия с 1:0 и така продължиха напред.

В същото време Ливърпул се справи с Интер в предишния кръг на надпреварата. Мърсисайдци показаха две лица в двата мача. Те първо спечелиха с 2:0 в Милано, а след загубиха с 0:1 на "Анфийлд", но с общ резултат 2:1 продължиха напред.

Бенфика ще трябва да пренапише историята, ако иска да елиминира Ливърпул. Отборът никога не е преминавал фазата на 1/4-финалите, откакто турнирът се провежда в този формат - Шампионска лига. Освен това лисабонци не са в най-доброто настроение преди днешния мач, след като допуснаха загуба с 2:3 от Брага през уикенда, която сложи край на серията им от 9 поредни мача без загуба.