Тази вечер в 22:00 часа е първият мач между Манчестър Сити и Атлетико Мадрид от 1/4-финалите в Шампионската лига. Това е един от най-интересните сблъсъци от този етап на надпреварата. Един срещу друг застават шампионите на Англия и Испания и всеки ще иска да защити честта си по най-добрия възможен начин и да продължи напред. Двубоят е любопитен и заради срещата между двама от най-добрите тактици в съвременния футбол - Джосеп Гуардиола и Диего Симеоне, които ще започнат надлъгването помежду си.

Манчестър Сити достигна до тази фаза, отстранявайки Спортинг (Лисабон). "Гражданите" пометоха своя съперник в първия мач в Португалия с 5:0, а във втория двубой спестиха сили и направиха нулево реми на "Етихад".

В същото време Атлетико (Мадрид) се справи на 1/8-финала с Манчестър Юнайтед. Първата среща в испанската столица завърши 1:1, но във втория мач на "Олд Трафорд" "Дюшекчиите" триумфираха с 1:0. Така испанците вече знаят как се побеждава в Манчестър.

Любопитното е, че това ще бъде първи сблъсък между тези два отбора на европейската сцена, като те не са се срещали никога досега. Двамата треньори Гуардиола и Симеоне обаче са имали шанса да мерят сили три пъти, балансът помежду им е доста интересен. Испанецът има 2 победи и 1 загуба с голова разлика 4:3 (начело на Барселона и Байерн Мюнхен). Аржентинецът обаче има по-добри спомени от последната им среща, тъй като той отстрани воденият от Пеп Байерн на 1/2 финала в Шампионската лига през 2016 година (1:0 и 1:2).