Няколко клуба от Премиър лийг в момента провеждат собствен анализ на финансовите резултати, които Евертън обяви, и обмислят да съдят клуба, съобщава вестник “Дейли Мейл" тази сутрин. Миналият месец ръководството на “карамелите" обяви зашеметяващите 373 милиона паунда загуби за период от три години, което е в сериозен разрез с правилата на Лигата, и 120 милиона в рамките на последните два сезона, които се считат за една отчетна година като мярка за справяне с проблемите причинени от пандемията от COVID-19.

Съгласно правилата на всеки клуб е позволено да отчита максимум 105 милиона паунда загуби в рамките на три години, като в тях не се включват разходите за инфраструктура, женски футбол и обществени проекти.

Междувременно ръководството на “карамелите" е постигнало споразумение с Премиър лийг за нов договор, който по някакъв начин да се справи с нарушаването на правилата и така да бъде избегната заплахата от бъдещо наказание.

Именно поради тази причина сега няколко от клубовете в най-високото ниво на футбола в Англия обмислят възможността да заведат дело срещу Евертън. Подобен прецент вече имаше в Чемпиъншип, където бе заведен съдебен иск срещу Дарби Каунти.