Само седмица след като уикендът за Гран При на Аржентина в MotoGP трябваше да бъде изменян заради проблеми с превоза на оборудване на Индонезия до Южна Америка, Формула 1 се размина на косъм с подобна съдба. Само адекватната намеса на официалния логистичен партньор на Формула 1 – DHL спаси нормалното провеждане на уикенда в Мелбърн.

Специалната намеса на DHL се наложи, след като един от корабите, който е бил натоварен с контейнери на три от отборите и е потеглил от Европа в началото на февруари е бил забавен повече от седмица на пристанището в Сингапур. Така неговият път, който обичайно отнема 42 дни (6 седмици) е щял да бъде увеличен до 49 дни, което пък е щял да застраши нормалния ход на събитията в Австралия.

За да се избегне това от DHL са взели решението корабите до останат закотвени в Сингапур, а оборудването да бъде транспортирано до Мелбърн с три карго самолета. След това решение всичко е пристигнало на пистата "Албърт парк“ в понеделник сутринта, което е дало необходимото време на всички отбори да разопаковат своите багажи.