Отборите на Челси и Реал Мадрид се изправят тази вечер от 22:00 часа на “Стамфорд Бридж" в един от най-интересните 1/4-финали в Шампионската лига. На терена излизат актуалният носител на трофея и рекордьорът по спечелени титли.

През миналия сезон двата тима се сблъскаха на полуфиналите. Първата среща в Мадрид завърши 1:1, а на реванша лондончани спечелиха с 2:0 и продължиха напред. Сега победителят от тази двойка ще се изправи в полуфиналите срещу Атлетико Мадрид или Манчестър Сити.

Карло Анчелоти ще води тази вечер Реал Мадрид. Сутринта италианецът е дал отрицателен тест за коронавирус и веднага е отлетял за Лондон. Анчелоти бе под карантина около седмица, изкарал е вируса безсимптомно и се чувства добре. Така “белия балет" излиза с оптимален състав на “Стамфорд Бридж".

В лагера на Челси също нямат кадрови проблеми. Основните неприятности за лондончани са свързани със собственика Роман Абрамович, който попадна под санкции заради войната на Русия срещу Украйна и търси варианти за продажбата на клуба. Мениджърът Томас Тухел вероятно ще остави на скамейката Ромелу Лукаку и Тимо Вернер, а в предни позиции ще действа Кай Хавертц.

Историята не е на страната на Реал в сблъсъците с Челси. Двата тима са се срещали пет пъти в евротурнирите, като испанският тим все още търси първата си победа.