Руската ММА звезда на Bellator Анатолий Токов сподели, че организацията няма да дава шампионски битки на руснаците.

Това решение са взели собствениците на Bellator. Не е трудно човек да се сети каква е причината за тази санкция. Причината е войната между Русия и Украйна, която продължава вече повече от 1 месец.

Токов е очаквал да се бие за титлата в средна категория с Гегард Мусаси през юни. Той даже получил оферта от Bellator, които по-късно се отказали и така в близко бъдеще няма да дават шампионски срещи на бойци от Русия.

Токов е с рекорд 30-2 в ММА и е в серия от 6 поредни победи. Той все още няма загуба в Bellator. Анатолий приключва 23 от срещите си. Очаква се той да получи битка тази година, но няма да бъде за титлата.

"След октомври ни беше обещан двубой за февруари, но както обикновено, по някаква причина американските бойци отказват да се бият. Не знам защо толкова се страхуват от руснаците. Тогава Фьодор заговори за мен, но всички отказаха. От Bellator предложиха битка за колана през юни. Разбрахме се и не чакахме други битки.

Наскоро ни казаха, че руснаците не могат да се бият за титлата и следователно няма да ми дадат двубой за титлата на 24 юни, но обещават да дадат още един двубой.

Все още не знам с кого. Има президент на организацията Скот Кокър, има служители и те нямат нищо против. Хората, които притежават Bellator, казаха, че няма да дадат на руснаците шансове за титла.

Немков и Кори Андерсън ? Първо, Вадик все още има колан. Те имаха битка, обявена преди всички тези санкции, и затова го допуснаха. Казаха, че са го обявили отдавна, билетите вече са продадени “, каза Токов в интервю за YouTube канала на Вестник ММА.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове