Байерн (Мюнхен) изигра един от най-слабите си мачове през сезона и загуби с 0:1 като гост на Виляреал в първи четвъртфинал от Шампионската лига. Футболистите на Юлиан Нагелсман направиха много грешки и само късметът ги спаси от по-тежко поражение. Единственото попадение в двубоя на "Естадио де ла Серамика" вкара Арно Данжума още в 8-ата минута.

Унай Емери изнесе тактическа лекция на значително по-младия си колега и може да съжалява за пропуските пред вратата на Мануел Нойер. Жерард Морено уцели гредата в началото на второто полувреме, а малко по-късно не успя да се възползва от подарък на Нойер, който му подаде топката и беше прехвърлен от центъра. Резервата Алфонсо Педраса също имаше възможност да вкара от чиста позиция, но прибърза и шутира в аут.

Байерн допусна първа загуба като гост в Шампионската лига от септември 2017 година. Тогава мюнхенският гранд отстъпи на Пари Сен Жермен, който беше воден именно от Емери. Баварците вдигнаха темпото чак в края на двубоя, но не можаха да изравнят и ще трябва да покажат съвсем различно лице на "Алианц Арена", ако не искат да последват съдбата на Ювентус, който беше елиминиран от Виляреал на осминафиналите.