На 9-ти април, събота, в района на Лавината и местност Резньовете ще се проведе 5-ото издание на екстремната ски и сноуборд надпревара "Витоша X Lines", в която ще се включат някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, както и много деца и младежи!

Състезанието е част от календара на Столична Община и Фондация София Европейска Столица на спорта и до момента за участие са записани над 60 състезатели, като най-малкия от тях е едва на 7 години. "Витоша X Lines" е първото подобно събитие за деца и младежи в България и се радва на засилен интерес.

Целта на организаторите е да въведат децата в този иначе екстремен спорт, по-възможно най-добрия и безопасен начин в контролирана среда, като ги запознаят с рисковете от практикуването му и същевременно преживеят тръпката и емоцията от практикуването му.

Освен децата и младежите, в състезанието ще участват и много опитни фрийрайд скиори и сноубордисти, сред които някои от най-изявените ни състезатели, които ще покажат красотата и атрактивността на спорта.

Участниците ще бъдат разделени в дисциплини ски и сноуборд в няколко възрастови групи, като за всички победители има подготвени много награди и изненади от партньорите на събитието Ред Бул България, Магазини Стената и Drop in, DoppelHerz и Quinbite.

Официален медиен партньор на "Витоша X Lines" e международния спортен канал "Extreme Channel", по който многократно ще се излъчи специален репортаж от събитието в над 40 държави по цял свят.

Всички, които искат да наблюдават събитието на живо, могат да го направят свободно, като е необходимо да направят около 10 минутна разходка от горна станция на лифт Витошко лале 1 до подножието на състезателния склон, където е обособена специална зона за зрителите.

Награждаването ще бъде около 14:00 часа на долна станция на Лале 1.