Шоутайм нанесе втора поредна загуба на един от лидерите в регион Изток на ББЛ А група ИУ, побеждавайки го на негов терен с 86:70. Варненското дерби предложи интрига до средата на втората част, след което играчите на Кирил Петров натрупаха разлика и не я изпуснаха до последно.

Победата бе десета за Шоутайм от началото на сезона, който има и 4 загуби. Тимът на Икономическия университет вече е с баланс 10-3. Така, двата отбора заедно с Шумен -2 продължават битката за челните места в региона.

Двубоят започна с много грешки и пропуски от страна и на двата тима. Гостите обаче играеха добре в подкошието, което им позволи след десет минути игра да поведат със 17:12. За кратко ИУ излезе напред в началото на втория период, след което обаче съперникът му си върна водачеството и на почивката вече имаше двуцифрена преднина – 43:30.

Подемът в играта на Шоутайм продължи и след паузата. Разликата в негова полза продължи да расте и преди последната четвърт той водеше с 65:43. ИУ успя да спечели заключителната част, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

Най-резултатен за победителите бе Берк Мехмед с 22 точки, като овладя и 9 борби. Красимир Димитров вкара 19 точки, дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби записа Милен Чолаков, а 12 точки добави Александър Иванов.

За ИУ над всички бе Николай Маринов с 26 точки, 21 добави Димитър Илиев.