Григор Саруханян обяви, че е готов за най-важния мач в своя живот. 35-годишният биткаджия ще се изправи срещу опитния немец от албански произход Шефат Исуфи на 16 април. Двамата ще спорят за титлата на Световната боксова федерация в лека-тежка категория на галавечер в Мюнхен. Срещата ще е основното събитие на шоуто, което ще бъде съпроводено и с концерт.

"Дълго време чаках мача за титлата. Готов съм. Завършваме финалната фаза от подготовката – коментира Григор Саруханян. – Ще пътуваме за Германия следващия четвъртък.“

Българският боксьор е в серия от 15 мача без поражение. За пръв път в своята кариера той ще се бие за титла. Никога досега Саруханян (16 победи, 8 с нокаут, 5 загуби и 1 равен) не е играл повече от шест рунда и срещу толкова сериозен съперник.

Последният мач на Григор Саруханян, чиято кариера се движи от промоутърската компания на Дани Дамянович Pro Box Promotions, беше през февруари. Тогава той надви убедително по точки Гиорги Канделаки.

Исуфи има 33 победи (24 с нокаут), 4 загуби и 2 равни. 32-годишният немец е бивш претендент за световната титла. През 2019-а той отстъпи със съдийско решение на суперзвездата Били Джо Соундърс. В своята кариера Исуфи е печелил четири различни титли.